Eekhoorn

Sciurus vulgaris

Eekhoorns zijn behendige klimmers. Zowel op de grond als in de bomen bewegen zij zich met grote, sierlijke sprongen waarbij de lange pluimstaart fungeert als balanceerstok en parachute. De vacht is aan de rugzijde roodbruin van kleur, de buikzijde is wit behaard.

De oren zij in de winter voorzien van opvallende haarpluimen. Eekhoorns zijn uitgesproken bosbewoners met een voorkeur voor naaldbomen en gemengd bos. Ook in houtwallen, parken en tuinen voelen zij zich thuis. Zij bouwen gewoonlijk hun nesten in de vork van een tak tegen de stam aan. Soms word overnacht in een verlaten vogelnest. Eekhoorns zijn dagdieren.

Familie: Eekhoornachtigen (Sciuridae)
Grootte: 18-24 cm, staart 14-20 cm.
Biotoop Naaldbossen en gemengd bos, Parken
Herkomst: inheems
Foto gemaakt in: Erp

 

Copyright 2004- Carel van der Sanden, Natuurfotografie, Natuurlijk Erp