Edelhert

Cervus elaphus

Het Edelhert komt in onze streken in de bossen van de Veluwe en in de Oostvaardersplassen Flevoland voor.

De mannetjes vormen na de bronstijd (September-Oktober) groepen die tot aan de bronst van volgend jaar bij elkaar blijven.

Zeer oude mannetjes leven meestal solitair.

Familie: Herten (Cervidae)
Grootte: Schofthoogte tot 130 cm
Biotoop Bos en heide
Herkomst: Nederland
Foto gemaakt in: Park de hoge veluwe

 

Copyright 2004- Carel van der Sanden, Natuurfotografie, Natuurlijk Erp